Har du også en du savner? Sorg er en svær følelse

12.12.2016

Min erfaring og mit hjerte siger at vi aldrig siger helt farvel men på gensyn og alligevel er mit hjerte sommetider fyldt med savn. 

I dag er det 18 år siden familien og jeg begravede min morfar. Og jeg synes det er lidt svært. Fordi i år er et helt særligt år. Den 7. december rundede jeg dagen hvor jeg har levet længere uden ham end med ham i mit liv. Av.... Og imens jeg skriver dette kan jeg mærke ham hos mig og den kærlighed han giver mig. Han er nemlig blevet en af mine tætte vejledere og vi har derfor stadig kontakt til hinanden. 

Min oplevelse af døden er at kontakten til den afdøde efterfølgende bliver mere ren og direkte. Deres øjne ser ikke på os med tilslørede jordiske øjne. Øjne som ser med barndommens læring og livets erfaring. Nææ når de er rejst hjem ser de sandheden og er i sandheden. De ved og de elsker helt rent og ubetinget. Så det er med blandede følelser at jeg skriver dette. 

Min morfar og jeg havde et stærkt bånd til hinanden. Han var min bautasten i stormvejr - han var min faste grund under fødderne og han troede altid på mig. Han kørte mig land og rige rundt for at finde de krystaller jeg ønskede mig og han stillede aldrig spørgsmål ved mine oplevelser og mit syn på verden.

Han introducerede mig til kunstens verden via besøg på Louisiana museet og flere kunstbøger og han tog mig med ud og rejse sammen med mormor. Jeg kan stadig dufte deres have med alt granet der dufter så specielt i sommervarmen. Jeg kan også huske alle de stunder hvor jeg har hørt hans klassiske musik på LP afspilleren. Og jeg har stadig de klassiske cd'er han købte til mig da jeg var helt lille. For alt det er jeg så dybt taknemmelig med tårer i øjnene.

Har du også en i dit liv som hjælper og støtter dig? Har du også måttet sige farvel? 

Jeg kan sige dig at jeg vælger at sige tak og nyde de gode minder jeg har. Det vil jeg gøre fordi sorgen ikke er nødvendig at føle resten af livet.

Vær glad for det du har fået og fejr det liv de har levet. Fest og vær glad for alt det der har været og glæd dig til gensynet.

For vi er i sandhed forbundet for evigt - alle sammen