Hold så kæft Berta! Mit ego og jeg....

17.2.2017

Jeg har en stemme i mit hoved..... Den fortæller mig, at jeg ikke er god nok, stærk nok, klog nok og ja jeg kunne blive ved. Kender du den stemme? Det er mit ego – dit ego – alles ego som holder dig og mig tilbage, og forhindrer os i at leve 100%, som de rene og lysende mennesker vi er. Men jeg har fundet en løsning, på hvordan jeg får den til at tie stille!

 

Jeg har hele mit liv måtte høre på min indre stemme, når den har fortalt mig at jeg skulle droppe mine planer og ønsker. Den har givet mig frygt for, at sige noget forkert, gøre noget forkert og se forkert ud, fordi jeg risikerede ikke at passe ind i de ”normale” rammer.

Den har siddet på min skulder, som en papegøje der konstant skrapper op og slår mig i hovedet, når jeg gør noget for mig selv, og prøver mine grænser af. Min tvivl og usikkerhed har givet stemmen super woman kræfter!  

 

Nu har du igen spist slik så nu bliver du fed og ulækker!

Føj hvor ser de bukser grimme ud de gør din røv vildt stor!

Du ser alt for gammel ud fordi du har rynker i fjæset.

Dit hår er vildt kedeligt så alle andre synes også du er totalt lam at være sammen med.

Skal du nu igen ud og hjælpe et dyr – du ved jo godt at du er en bedrager for du er slet ikke god nok til det. (Av den gør ondt den her...)

Laver du noget nyt igen? Det går ikke du bliver nødt til at gøre som alle andre ellers er det du laver ikke godt nok.

Du er slet ikke klog nok til at kunne sige noget som helst til nogen andre.

Alt hvad du gør og siger er forkert fordi du ikke er 100% sikker på dig selv.

Du er så dårlig en mor fordi du ikke er hjemme hver dag.

Nu er huset igen totalt beskidt og det er din skyld fordi du ikke gør rent hver dag. Nu vil alle andre synes at du er et svin og et dårligt menneske.

Osv. Osv. Osv........

 

Kan du kende noget af alt det?

Mit ego er min største kritiker. Og ja bevares der er bestemt ikke noget galt i lidt konstruktiv kritik i ny og næ. Men der er sgu forskel på, at blive kaldt fed og bedragerisk, og på at få gode råd til ændring i livsvaner osv.

Mit ego har i den grad afholdt mig fra at følge mit hjertes drømme. For jeg har jo troet på det stort set hele mit liv! Hvorfor skulle jeg ikke tro på det? Der er jo ikke nogen der har fortalt mig, at det bare er mit ego, og at alt hvad det siger langt fra er sandt.

Men som jeg teasede lidt om tidligere, så har jeg fundet en løsning – here it comes......

Jeg har givet stemmen et navn, og på den måde gjort den håndgribelig. Smart ikke :)

Det er da vildt svært at forholde sig til en der ikke har et navn – en der bare ligger og gemmer sig i skyggerne.

Min stemme hedder Berta, og jeg er ikke bange for at sige hold kæft til hende. 

Hun kan godt snyde mig stadigvæk. Hendes stemme sniger sig ind i mine tanker uden at sige så mange grimme ting, og så tror jeg det er mit rene jeg der taler. Men når jeg kan mærke, at jeg får det skidt, eller bliver ledt ud af en vej som ikke går mod mit hjerte, så genkender jeg hende.

Jo mere jeg tør tro på mig selv, og jo mere jeg følger mit spirituelle rene jeg, jo mere kæmper hun imod. Dit egos værste frygt er nemlig, at blive skubbet til side og glemt.

Jeg har ikke startet en krig imod Berta. Nej, jeg har tværtimod anerkendt og accepteret, at hun er der, og at hun har en rolle i mit liv, som jeg stadig ikke helt har gennemskuet. Alt det gjorde jeg, da jeg gav hende et navn.

Jeg ved nu, at vi alle er på hvert vores udviklingstrin. Jeg er på mit – du er på dit. Det er fuldstændig som det skal være.

Det er ikke meningen, at du skal sammenligne dig med andre. Du skal kun kigge på dig selv, og følge dit rene lysende jeg.

Der vil altid være mennesker, som er kommet længere med deres udvikling end du er. Men det er altså ikke ensbetydende med, at de er bedre end dig. Ingen er bedre end nogen andre. Men der er mange, som har opdaget og lært ting, som du og jeg endnu ikke er nået til. Det er ok :) det er som det skal være. Alt er i fuldstændig og guddommelige orden.

Så mit råd til dig og dit ego er at forstå, at I ikke slipper for hinanden lige foreløbig. Dit ego elsker dig faktisk højt. Så højt, at det er vildt overbeskyttende, og forsøger at forhindre jeres adskillelse. Men ved at give dit ego et navn, så bliver det nemmere at genkende ham/hende og bede om ro, når du har brug for det.