Når vi skal rejse fra vores dyr

April 2018

Hvis du som jeg har favnen fuld af fantastiske dyr i dit hjem, så er det lidt af en omgang at arrangere pasning. Det kan som dyreelsker være svært at tage afsked også selvom det drejer sig om ganske kort rejsetid. Der følger mange forberedelser med og det kan måske tage lidt af glæden ved at rejse ud.

Når taskerne er pakket og vi er klar til at tage af sted så dukker ængsteligheden og alle bekymringer op. Hvad siger mine dyr til at jeg er væk? Kan de klare sig uden mig/os? Og andre lignende spørgsmål.

Jeg har lige været med familien sydpå i en uge (det var pragtfuldt!) og jeg har som mange andre brudt mit hoved med: ”Hvad skal jeg gøre med dem og dem og hvem skal jeg kontakte for hjælp med det og det?”.

Lad mig lige slå en ting helt fast (som du ganske givet allerede er fuldt bevidst om). Når vi skal have hjælp til pasning, så skal det ske i samarbejde med mennesker som vi stoler på, og som har forstand på at passe dyrene. Hvis det er muligt, så er en kennel eller et privat hjem hos familie eller venner normalt en god løsning. Igen – hvis det er mennesker som er kompetente til pasningen. En anden god mulighed er hjemmepasning enten af en person der flytter hjem til jer eller som kommer flere gange om dagen og fodrer, lufter og snakker med dyrene.

Hjemme hos os er vi i den situation at vores hunde ikke skal i kennel eller ud til andre. Vi har Alfred som er en stor Mastiff blanding og Morgan som er en mellem størrelse Cocker/Beagle blanding. De kan ikke klare at blive adskilt, og at være op og ned ad andre hunde dagen lang stresser dem i meget høj grad. Alfred er en særlig blanding, og ham skal man have forstand på at håndtere. Så til sammen er de lidt af en håndfuld og for dem er hjemme virkelig bedst.

Normalt har vi haft min lillebror boende i vores fravær. Det har fungeret ganske godt. Han har godt nok ikke luftet dem som vi plejer, men han har trods alt været hos dem og taget sig godt af dem. Det var altså bare ikke muligt at få brormand på besøg denne gang. Så….. what to do?

Nu vil jeg fortælle dig hvad vi gjorde og hvordan jeg op til og under ferien taklede vores fravær fra hjemmet.

 

Arranger hjælp fra flere du stoler på

For det første så sørg for at du har kontakt til flere hjælpere således at der altid er 1 der kan tage over hvis en hjælper bliver forhindret.

Jeg fik min søde nabo til at komme morgen (og fodre) og sen aften og begge gange lufte hundene i vores for- og baghave. Vi er tilmed så heldige at have hundelem i hoveddøren og indhegnet have som hundene kunne rende ud til når de havde lyst i dagtimerne. Sidst på eftermiddagen arrangerede jeg med mine svigerforældre at de kom og havde social tid med hundene og gav dem deres sene måltid.

Telefonnr. til svigerforældrene blev givet til naboen så der var en livline at trække på i nødstilfælde! Og det gælder for alle at der skal være en eller flere at tage kontakt til hvis uheldet skulle være ude.

Vores kaniner, marsvin og katte var naboen også sød til lige at fylde foderskåle m.m. op hos.

 

Forbered dine dyr på at du skal rejse

Ja de ved jo godt at når du slæber kufferten frem så skal der ske noget. De har også inden da mærket en forandring i energierne og de ved at der bliver ladet op til noget specielt. MEN du kan gøre mere end dette for at forberede dem på din afgang.

  1. Dagene op til – f.eks. 2 dage før – sætter du dig et roligt sted i dit hjem. Sæt evt. lidt beroligende baggrundsmusik til. Læg din højre hånd på dit hjerte og ret dit fokus ned på dit hjerte. Mærk varmen fra din hånd og mærk hjertet under din hånd.
  2. Tænk på det dyr du vil snakke med – evt. flere af dem – eller se på et billede af dem. Hvis de er i din nærhed så se direkte på dem.
  3. Forestil dig at du nu sender dine beskeder afsted igennem dit hjerte til deres hjerter. Fortæl dem at du skal rejse, hvor længe du er væk og at du kommer tilbage igen. Fortæl dem hvad du har arrangeret til dem i dit fravær og sig at du tjekker ind til dem under ferien.

 

Tjek ind

Når du er taget afsted så sørg for dagligt (måske flere gange om dagen hvis du føler for det) at lave telepatien som jeg beskrev herover. Fortæl dem at du er ok, at du savner dem og elsker dem og at du kommer hjem på ….dag. Forestil dig at du stryger dem med hårene på deres ynglings sted og send dette billede til dem.

 

Da vi kom hjem igen efter 6 dages fravær

Jeg oplevede at komme hjem til vores hunde og se dem være glade og trygge. Det at tjekke ind hos dem giver dem en følelse af sikkerhed for at selvom de ikke er der til at beskytte dig, så har du det godt alligevel.

Det kan afhjælpe evt. stress og ikke mindst lette dine egne bekymringer, så du kan nyde din ferie.

Jeg håber at dette har givet lidt stof til eftertanke, og at du har mod på at give det en chance næste gang ferien banker på døren.

Hvis du har oplevelser med at bruge telepatien før og under en ferie så vil jeg rigtig gerne høre om det. Du kan skrive det under dette indlæg som jeg har lavet på Facebook.

 

Bedste hilsner

 

Vil du følge med på bloggen? Du er rigtig meget velkommen til at melde dig ind i Dyrenes Univers.

Så vil jeg takke dig ved at sende spændende blogindlæg, fede nyheder og dele oplevelser med dig som vil berige dit liv. Måske endda ændre dit syn på verden....!

 

JA TAK - Jeg melder mig ind i dag og klikker lige her :)

Følg med på Instagram